poniedziałek, 21 marca 2016

Proste bananowo-kasztanowe placuszki z musem malinowym


Bezglutenowe placki polecane przez Dietomat



Składniki: ( 1 porcja )

  • Banan 1 sztuka
  • Mąka kasztanowa 40 g
  • Cynamon 2 g
  • Masło kokosowe 10 g - 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny 1 łyżka
Mus:
  • Maliny 100 g
  • Ksylitol ( cukier brzozowy ) 1 łyżka
Wykonanie:
  • Dojrzałego banana rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem, skrop sokiem z cytryny.
  • Dodaj mąkę oraz cynamon i dokładnie wymieszaj.
  • Na rozgrzaną patelnię z olejem układaj łyżką małe placuszki.
  • Smaż z obu stron.
  • Maliny zmiksuj razem z ksylitolem.


1 komentarz:

  1. Bardzo fajny przepis, wszystkie składniki mam, więc wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń