niedziela, 20 marca 2016

Domowy budyń z AMARANTUSA z musem dyniowym


Składniki:
  • 100 g ziaren amarantusa + woda
  • 3/4 szklanki mleczka kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • cynamon 2 g
  • 1 szklanka musu z dyni
Wykonanie:
  • Amarantusa zalej odrobina wody i zostaw na noc, dzięki temu będzie się krócej gotował.
  • Wlej mleko do rondelka i gotuj aż zacznie bulgotać, dodaj łyżkę miodu i amarantusa odsączonego z wody.
  • Mieszaj aż całość trochę odparuje i nabierze konsystencji budyniu.
  • Kiedy całość zgęstnieję wymieszaj z musem dyniowym.
MUS z DYNI: dynia pokrojona w kostkę i ugotowana w wodzie ( 10 min gotowania), po ugotowaniu i odsączeniu z wody, zmiksuj blenderem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz