sobota, 12 marca 2016

Parpadelle warzywne

Lekkie i pożywne danie, które można w 30 minut zrobić sobie na śniadanie. Przepis pochodzi od http://dietomat.pl/





Składniki:

  • 150 g łososia grillowanego
  • 2 małe marchewki
  • 3 małe pomidory
  • 1 mała cebula
  • 4 g natka pietruszki (1 łyżka)

Wykonanie:
  • Marchewki obierz, a następnie obieraczką do warzyw pokrój wzdłuż w cienkie paski. 
  • Ugotuj marchew na parze na pół twardo. 
  • Na patelni podduś pokrojoną w kostkę cebulę( do miękkości), a następnie dodaj również pokrojone w o kostkę pomidory. 
  • Dopraw solą, pieprzem i papryką. w międzyczasie grilluj rybę (pozbawiona skóry), doprawiona ziołami. 
  • Duś całość kilka minut, a na koniec dodaj rybę. 
  • Całość posyp natką pietruszki.
  • Ugotowane marchewkowe pappardelle możesz przełożyć do sosu i wymieszaj albo wyłóż na talerz i dodaj sos osobno ( wtedy pamiętaj, żeby marchewkę udusić osobno, bez pomidorów i cebuli).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz