Składniki:
- 500g pieczarek
- 1cebula
- 1 łyżka masła
- 1 puszka tuńczyka (kawałki w oleju)
- pół pęczka zielonej pietruszki
- 100ml majonezu
- 3 łyżki bułki tartej
- pieprz słodka papryka mielona
- sól
- 100g sera mozarella
Cebule obierz i posiekaj drobno.
Na patelni rozgrzej masło, dorzuć cebulę i duś do zeszklenia.
Otwórz puszkę tuńczyka i odsącz z oleju, pomieszaj widelcem tuńczyka z cebulą w misce ( nie na patelni). Posiekaj drobno pietruszkę i dodaj do masy.
Dosyp bułkę tartą i daj majonez oraz przyprawy, całość dobrze wymieszaj.
Pieczarkom wykręć trzonki i posiekaj je drobno a następnie dodaj do farszu tuńczykowego.
Wszystkie kapelusze pieczarek napełnij farszem i ułóż na posmarowanej masłem blaszce.
Udekoruj pieczarki serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°, aż się zarumienią (około 25min).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz