Składniki:
- 0,5 kg mięsa wołowego
- 0,5 kg mięsa wieprzowego
- 3 czerwone papryki
- 4-5 ziemniaków
- 400g pieczarek
- 4 ogórki kiszone
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- oliwa o smażenia
Wykonanie:
- Mięso pokrój w kawałki 2 na 2 cm i podsmaż na oliwie z każdej strony, najlepiej partiami.
- Przełóż mięso do dużego garnka i zalej 2 litrami wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Paprykę piecz tak długo, aż zmięknie i jej skóra pomarszczy się, następnie zawiń ją w folie aluminiową, para która się pod nią wytworzy ułatwi później obieranie papryki.
- W rondelku podsmaż czosnek i cebule z pieczarkami, potem wrzuć do garnka.
- Paprykę obierz i pokrój w kostkę, to samo zrób z ogórkiem kiszonym tyle ze ogórka pokrój w cienkie talarki.
- Połącz wszystkie składniki i dopraw zupę.
- Całość gotuj około godziny, ważne żeby ziemniaki były rozgotowane, skrobia która się z nich wydostanie zagęści zupę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz