Praca nad projektem przedszkola ciągnie się w nieskończoność, a w brzuchu burczy... przecież coś trzeba jeść. Wpadł mi do głowy szybki pomysł na kurczaka z brokułem i fetą, wiec wzięłam się za zrobienie obiadu. Ostatnio nie mam czasu na gotowanie, jedzenie i sprzątanie, siedzę cały czas przed komputerem i czasem tylko obserwuję jak mój pokój przykrywa coraz większa sterta białych kartek w których szaleje mój rudy kot. Dlatego muszę jeść coś czego zrobienie nie zajmuje za dużo czasu.
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- brokuł (parę gałązek)
- 100g sera feta
- łyżka masła
- pieprz
- oliwa do smażenia
Pure ziemniaczano-marchwiowe: 4 ziemniaki oraz 3 marchewki ugotowane i uduszone, łyżka masła, 50ml słodkiej śmietanki, sól.
Młoda kapusta zasmażana: główka młodej kapusty, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, oliwa, 2 łyżki masła, 50 ml śmietanki 30%, 2 łyżki soku z cytryny, sól.
Wykonanie:
- Umyj mięso i zrób w każdym filecie dziurę wzdłuż na wylot.
- Wymieszaj rozdrobniony brokuł z serem feta i łyżką masła oraz pieprzem.
- Napełnij mięso farszem i smaż na rozgrzanej oliwie po 10 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz