Wspólne fotografowanie z Dominiką Kuroś :)
Składniki:
- 150g suszonych prawdziwków/podgrzybków
- 500g łopatki wieprzowej
- 2 łyżki mąki
- 3 szklanki wody
- 3 łyżki oliwy
- cząber
- tymianek
- gałka muszkatołowa
- chili
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Mięso pokrój w kostkę 2/2cm i obsmaż na oliwie ( podlewaj ciepłą wodą, aby się nie przywarło)
- Grzyby wypłucz i gotuj przez około 30 min w małym rondelku zalane 2 szklankami wody.
- Podsmażone mięso dodaj do grzybów i mieszaj, aby smaki się połączyły.
- W kubeczku rozpuść mąkę z odrobiną wody tak aby nie było grudek, dolej do mąki odrobinę wody z grzybów i mięsa, zmniejszając tym sposobem różnicę temperatur.
- Wlej mąkę do sosu aby go zagęścić.
- Dopraw przyprawami według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz