Składniki:
- 0,5 opakowania ciasta filo
- 400g szpinaku
- 250g łososia
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- sól
- oliwa
sos: jogurt grecki + posiekane zielone oliwki
Wykonanie:
- Wlej dwie łyżki oliwy na patelnię i dodaj posiekany czosnek, następnie wrzuć blanszowany szpinak i posól całość.
- Rybę smaż na oliwie po 5 minut z każdej strony, po usmażeniu pokrój ją na małe kawałki.
- Arkusze ciasta filo podziel na dwa długie pasy.
- Na jeden z końców nakładaj farsz oraz rybę i zawijaj w trójkąty.
- Powstałe trójkąty posmaruj oliwą i piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
- Podawaj z sosem jogurtowym.
o rany... ja chcę na obiad takie!
OdpowiedzUsuńŁadne i smakowite :))
OdpowiedzUsuńTwoje pomysły mnie zachwycają :)
OdpowiedzUsuń