Składniki:
- pęczek białych szparagów bądź słoik przecieru
- 1 litr wywaru z warzyw
- 1 szklanka śmietanki 30%
- 2 żółtka
- 2 łyżki mąki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- liście świeżej szałwii
- sól, pieprz
- ser Camembert
Wykonanie:
- Jeśli używasz szparagów z pęczka, to w wywarze z warzyw ugotuj je a następnie zmiksuj blenderem.
- W miseczce wymieszaj śmietankę z mąką i żółtkami jaj, dodaj odrobinę gorącego wywaru, aby śmietana się nie zważyła podczas wlewania jej do gorącej zupy.
- Dodaj dwa zmiażdżone ząbki czosnku i sok z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i wsyp zioła według uznania.
- Podawaj z serem Camembert i grzankami.
Smacznego!
A oto złapany przez Nią na "gorącym podglądaniu", mój mały, kuchenny, ciekawski PODGLĄDACZ :)
GARFIELD, który zdecydowanie jest od zmywania! oprócz tej umiejętności potrafi jeszcze zbić solniczkę od kompletu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz