Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 4 łodygi zielonego selera naciowego
- 1 por (biała część)
- 100 g rodzynek
- 1 puszka kukurydzy
- natka pietruszki
- świeża kolendra (opcjonalnie)
- 1 jabłko pokrojone w kostkę
- 0,5 puszki mleka kokosowego Real Thai
- sól, pieprz
Wykonanie:
- Mięso z kurczaka ugotuj w osolonej wodzie i po wyjęciu z wody pokrój w kostkę.
- Seler naciowy pokrój w łódki.
- Por pokrój drobno w kostkę.
- Rodzynki zalej na 10 min gorącą wodą, aby zmiękły.
- Obierz jabłko i pokrój w kostkę.
- Posiekaj pietruszkę i kolendrę.
- Jeżeli rodzynki po namoczeniu będą zbyt duże, to możesz je pokroić.
- Wszystkie składniki wymieszaj razem z mlekiem kokosowym i dopraw do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz