Składniki na 6 gofrów prostokątnych:
- 50 g mąki ryżowej
- 50g mąki z tapioki
- 50 g mąki kasztanowej
- 400 ml mleka kokosowego Real Thai (1 puszka)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
- 2 łyżki ksylitolu (lub cukru)
- laska wanili
- 50 g roztopionego masła
- 2 jajka
- szczypta soli
- olej kokosowy
Wykonanie:
- Do miski wbij białka jajek i dodaj szczyptę soli, ubijaj pod koniec dodając żółtka.
- Do drugiej miski wsyp mąki, cukry oraz proszek do pieczenia i wlej mleko kokosowe, następnie wymieszaj.
- Dodaj ziarenka wanilii i roztopione masło.
- Zmiksuj wszystko na gładką lejącą się masę i na koniec dodaj ubite jajka.
- Delikatnie wszystko wymieszaj.
- Nagrzaną gofrownicę wysmaruj olejem kokosowym i nalej ciasto.
- Smaż kilka minut.
- Podawaj z roztopioną czekoladą, kremem kokosowym lub owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz