Przepis pochodzi od Dietomat
Składniki: 1 porcja
- Gruszka ( 1 mała sztuka - 130 g)
- Dynia (150 g)
- Cebula ( 1 mała sztuka - 70 g )
- Czosnek ( 1 ząbek)
- Imbir ( 1 szczypta - 2 g )
- Kurkuma ( 1 łyżeczka - 2 g )
- Cynamon ( 1 szczypta - 1 g )
- Rodzynki ( 1 łyżeczka - 15 g )
- Ocet jabłkowy ( 1 łyżeczka - 6 g )
- Miód ( 1 łyżeczka - 12 g )
- Masło kokosowe ( 1 łyżeczka - 10 g)
- Polędwiczki wieprzowe, surowe (150 g)
Wykonanie:
Gruszkę i dynię obierz i pokrój w drobną
kostkę. W garnku rozgrzej olej, dodaj miód, przypraw i skarmelizuj. Dodaj
drobno posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w piórka i podsmaż aż się zeszklą.
Dodaj dynię i duś aż trochę zmięknie, a następnie dodaj gruszkę.
Gotuj wszystko aż nadmiar płynu odparuje (ok 15-20 min). Potem
dolej ocet, dodaj rodzynki i znowu gotuj ok. 10 min.
Polędwiczki pokrój na cienkie plastry, posól,
popierz z każdej strony i smaż z każdej strony ok. 2 min. Całość podawaj razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz